Kandydaci KKW SLD Lewica Razem

dodano 2014-11-08 23:20 w kategorii: Powiatowe

Zapraszamy do zapoznania się z sylwetkami kandydatów KKW SLD Lewica Rzem do Sejmiku Wojewódzkiego z powiatu nowotomyskiego.

Pozycja nr 3 - Aleksandra Gularek

Data i miejsce urodzenia: 11 marca 1988, Nowy Tomyśl

Adres zamieszkania: Nowy Tomyśl

Ukończone szkoły:

- Liceum Ogólnokształcące im. M. Kopernika w Nowym Tomyślu - 2007

- Uniwersytet im. A. Mickiewicza w Poznaniu, Studnia I stopnia o kierunku politologia – Instytut Nauk Politycznych i Dziennikarstwa – 2010

- Uniwersytet im. A. Mickiewicza w Poznaniu, SUM o kierunku politologia – Instytut Nauk Politycznych i Dziennikarstwa – 2012

- Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Wydział Gospodarki Międzynarodowej, Studia Podyplomowe Strategia pozyskiwania i zarządzanie funduszami unijnymi - 2012

Poglądy polityczne – lewicowe

Bezpartyjna

Mam 26 lat, mimo młodego wieku mam bardzo sprecyzowane plany na przyszłość. Chcę zmieniać Polskę, chcę pracować dla lokalnej społeczności, również na szczeblu wojewódzkim. Jestem osobą
ambitną, asertywną, zainteresowaną codziennym życiem i problemami społecznymi. Z wykształcenia jestem politologiem, absolwentką uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu oraz absolwentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu  gdzie ukończyłam studia podyplomowe z zarządzania funduszami unijnymi. Nie boję się wyzwań, uważam, że każdy problem jest do rozwiązania. Interesuję się sytuacją ludzi młodych, możliwościami edukacyjnymi, dostępem do podnoszenia kwalifikacji oraz warunkami startu młodego człowieka w życiu zawodowym. Mimo młodego wieku mam już  spore doświadczenie zawodowe, pracowałam przez prawie 7 lat w powiatowej jednostce samorządowej/PCPR/ gdzie zdobyłam dodatkową wiedzę o funkcjonowaniu samorządu. Na co dzień interesuję się muzyką, filmem i sportem.

Pozycja nr 9 - Mateusz Szajek

Urodzony: 07.07.1947 r. w Buku

Zamieszkały: Trzcianka, gm. Kuślin, powiat nowotomyski

Wykształcenie: średnie techniczne (technik łączności) ukończone w 1966 r.

Od 1967 r. pracowałem w Okręgowym Urzędzie Miar w Poznaniu na różnych stanowiskach do 1976 r. na stanowisku Starszego Inspektora Okręgu.

W 1976 r. podjąłem pracę w Gminnym Ośrodku Kultury w Kuślinie na stanowisku dyrektora.

Równocześnie pełniłem wiele funkcji społecznych w OSP, LZS. Wieloletni radny Rady Gminy w Kuślinie. Od 2008 r. emeryt.